Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 193.0.6.135:43 (Connection timed out) in /kuchcik/administrator/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 1038

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 200.3.14.10:43 (Connection timed out) in /kuchcik/administrator/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 1038

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 196.216.2.130:43 (Connection timed out) in /kuchcik/administrator/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 1038

KUCHCIK RADIA ŚLĄSK czyli warzynie, pieczenie, pitraszynie

Wasze wyprobowane i dobre przepisy bydom wstawiane do tego dzialu. Recepty mogecie posylac na e-mail redakcja@radioslask.pl

Please update your Flash Player to view content.

Sauerbraten (mieso wolowe w winie i octcie winnym)



1 kg chudego miesa wolowego
zalewa

1/4 litra wytrawnego czerwonego wina
1/8 litra czerwonego winnego octu
1/8 litra wody
2  cebula w krazki
2 listki laurowe
3 gozdziki
3 kulki jalowca
1 duza marchew w kostke
1 kawalek selera w kostke
1 por w krazki
sol,pieprz,magi

Zalewa z jarzynami zalc mieso dac do lodowki na okolo 3 dni dziennie
obracac.Potych dniach mieso wyjac obsuszyc przyprawic sola i pieprzem ,
w garnku opiec z kazdej strony.Jarzyny z zalewy dac do miesa wlac
troche zalewy i dusic na malym ogniu do miekkoosci w razie potrzeby
dolewac zalewe.Miesso wyjac z sosu wyjac liski,kulki i gozdziki.Sos
smiksowac blenderem na jednolita konsystecjie  dac troche cukru lub
s1lyzeczke syropu cukrowego(Zuckerrübensirop) 1lyzeczke rodzynek,mozna
dolac wina i  doprawic do smaku,zagescic maka Mieso  pokroic w plastry
i dac spowrotem do sosu(Najlepiej opiec dzien wczesniej a na drugi
dzien pokroic)


 



Autor   Natka64